Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mexikansk kålsallad

Ett vegetariskt tillbehör inte enbart till tacofesten, utan till många olika måltider. Rödkål, morot, pumpakärnor och koriander är några av de ingredienser som ger salladen fin färg. Den som önskar en krämigare variant kan blanda ner majonnäs och créme fraiche så blir det en mexikansk coleslaw.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen fint, gärna med osthyvel. Skala och grovriv moroten. Skär sellerin i mycket tunna skivor.
  2. Pressa juicen ur halva apelsinen och blanda med olja och honung. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skär resterande apelsin i små bitar. Hacka koriandern, även stjälkarna. Blanda grönsaker, dressing, apelsinbitar, koriander och pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 klyfta rödkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
  • 1 stor morot
  • 2 selleristjälkar
  • 1 apelsin
  • 1 tsk honung
  • 1/2 kruka koriander
  • 4 msk rostade pumpakärnor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan