Kikärtsfyllda quesadillas
Dessa quesadillas, gjorda på tortillabröd och med en fyllning av kikärtor, lök och tomat passar lika bra som lunch eller middag. Du smaksätter quesadillans fyllning med spiskummin, koriander och oregano innan den smälta osten blir pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
2 burkar kikärtor (à 400 g)
2 gula lökar
1 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk oregano
4 tomater
75 g ost (max 17% fett)
1 förp tortillabröd (à ca 340 g) gärna fullkornsbröd
Till servering
blandsallad
apelsinklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2366 KJ / 566 kCal
Fett14 g
Salt2.73 g
Kolhydrater79 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott med kikärtor som variation när man är trött på bönor. La till även halv paprika, hackad chili och mixade hälften av röran med stavmixer. Hela familjen åt ordenligt.
Ants
2015-04-24Mycket gott och, överraskande nog, mättande. Åt salsa och grekisk yoghurt till vilket passade utmärkt.
Jenny
2005-11-18Förstärkt med en rejäl bit hallomiost och lite finhackad färsk röd chili blir det smakrikt och gott.
Åsa
2005-11-17