Kikärtsfyllda quesadillas

9
5
Kikärtsfyllda quesadillas

Dessa quesadillas, gjorda på tortillabröd och med en fyllning av kikärtor, lök och tomat passar lika bra som lunch eller middag. Du smaksätter quesadillans fyllning med spiskummin, koriander och oregano innan den smälta osten blir pricken över i!

Kikärtsfyllda quesadillas

Ingredienser

4 portioner
2 burkar kikärtor (à 400 g)
2 gula lökar
1 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk oregano
4 tomater
75 g ost (max 17% fett)
1 förp tortillabröd (à ca 340 g) gärna fullkornsbröd

Till servering

blandsallad
apelsinklyftor

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Vill du inte ha en grön rätt kan kikärterna ersättas med 500 g köttfärs som får fräsa med löken (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Ants

2015-04-24

Mycket gott med kikärtor som variation när man är trött på bönor. La till även halv paprika, hackad chili och mixade hälften av röran med stavmixer. Hela familjen åt ordenligt.

Jenny

2005-11-18

Mycket gott och, överraskande nog, mättande. Åt salsa och grekisk yoghurt till vilket passade utmärkt.

Åsa

2005-11-17

Förstärkt med en rejäl bit hallomiost och lite finhackad färsk röd chili blir det smakrikt och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2366 KJ / 566 kCal
Fett 14 g
Salt 273 g
Kolhydrater 79 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden