Kikärtsfärs med ruccolayoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kikärtsfärs med ruccolayoghurt

Kikärtsfärs med ruccolayoghurt är en smakrik och mumsig vardagsmiddag som du tillagar på under en timma. Färsen består av kikärter, chilifrukt, salladslök, potatis och purjolök och en honungssmaksatt sallad av ruccola och yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Låt kikärterna rinna av. Finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Strimla salladslöken och hacka persiljan.
  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smet. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vill du har mer "tugg" på färsen så spara lite hela kikärter och vänd ner efter mixning. Smörj en ugnssäker form med matfett och tryck ut färsen i formen. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
  5. Ruccolayoghurt: Strimla ruccolasallaten och rör i yoghurten. Smaka av med honung och salt.
  6. Ta ut formen och skär kakan i bitar. Servera kall eller varm med rucolayoghurt till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 1 salladslök
  • 1 knippe persilja
  • 6 kokta potatisar (6 potatisar motsvarar ca 600 g)
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
Rucolayoghurt
  • 1/2 knippa ruccolasallat
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 3/4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan