Kikärtsbiffar med jordnötssmak

Ett underbart recept på mumsiga och mättande kikärtsbiffar med jordnötssmak. Blanda ihop ingredienserna och forma till små biffar som du steker med olivolja. Fördela i tortilla eller pitabröd med turkisk yoghurt, feferoni och vitkålssallad.
 Ett recept från: 
Buffé nr 4, 2008

Ingredienser
6 portioner
1  gul lök
2  vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2  burkar kikärtor (à 400 g)
1 tsk sambal oelek
1 msk färskpressad limejuice
 limeskal
1 dl grovt hackade jordnötter
6  orientaliska tunnbröd eller pitabröd
1 dl turkisk yoghurt
 feferoni
 olivolja till stekning
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2172 KJ / 519 kCal
Kommentarer
6 stJag tycker det är jättesvårt att få kikärtor att hålla ihop. Jag följde tipset md massor av extra potatismjöl, tog säkert fem matskedar. Sedan friterade jag biffarna i majsolja vilket blev jättebra!
Malin
Försöker göra dessa utan lök och champinjoner men går inte att steka. Testar att ha de i ugnen istället. Serverar coscos till och kall sås med swet chilie
Maja-stina
de var supergoda men mycket kladdiga. Jag lade i några matskedar potatismjöl och de blev mycket fastare
Lina