Kikärtscurry med jordnötssmör
En imponerande kikärtscurry med jordnötter som bjuder smaklökarna på en härlig upplevelse. Curryn får hetta av chilin som steks ihop med grönsakerna där sedan kokosmjölken bryter av med en mjuk och len smak. Till servering finns nykokt ris, sallad lime och yoghurt som toppar denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Kikärtscurry
2 morötter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1/2 msk olja
1/2 msk curry
400 ml kokosmjölk
1/2 dl jordnötssmör
2 förp kikärtor (à 380 g)
1 msk japansk soja
salt
peppar
Tillbehör
1 kruka mynta
1 isbergssalladshuvud
1 lime
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3457 KJ / 826 kCal
Fett41 g
Salt3.48 g
Kolhydrater87 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Spara kikärtsspadet. Enkelt att göra en schysst majonnäs med det som bas.
Henrik
2022-11-24Lite så där.
Mitra
2022-09-11Supergod😋
Elisabeth
2019-12-14