Kikärtscurry med jordnötssmör

76
6
Kikärtscurry med jordnötssmör

En imponerande kikärtscurry med jordnötter som bjuder smaklökarna på en härlig upplevelse. Curryn får hetta av chilin som steks ihop med grönsakerna där sedan kokosmjölken bryter av med en mjuk och len smak. Till servering finns nykokt ris, sallad lime och yoghurt som toppar denna rätt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Kikärtscurry med jordnötssmör

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Kikärtscurry

2
morötter
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1
röd spansk peppar
1/2 msk
olja
1/2 msk
curry
400 ml
kokosmjölk
1/2 dl
jordnötssmör
2
förp kikärtor (à 380 g)
1 msk
japansk soja
-
salt och peppar

Tillbehör

1
kruka mynta
1
isbergssalladshuvud
1
lime
2 dl
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på jordnötssmöret. I övrigt är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Lägg den strimlade salladen i iskallt vatten en stund innan servering, så blir den extra krispig.

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Elisabeth

2019-12-14

Supergod😋

Jenny

2019-05-12

Favorit hemma hos oss! Lagat denna rätt många gånger, lika god varje gång!

Veronika

2018-09-24

Det mest smaklösa recept sen människan fick tillgång till eld.

Näringsvärde per portion

Energi 3457 KJ / 826 kCal
Fett 41 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 87 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept