Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kikärts- och auberginedipp

En spännande dipp gjord av kikärter och rostade auberginer, smaksatt med chilifrukt, vitlök, spiskummin och färskpressad citronjuice. Servera kikärts- och auberginedippen tillsammans med kryddstarka bananchips eller med pitabröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll av kikärterna.
  3. Dela auberginerna på längden. Häll olivolja i en långpanna. Lägg i auberginehalvorna med köttsidan ner. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Skär chilifrukterna på längden. Skrapa ut kärnorna. Skala vitlöksklyftorna. Ugnsstek dem tillsammans med auberginerna i ca 8 minuter, utan att de bränns. Ta ut och låt svalna.
  5. Gröp ur auberginen och lägg i en matberedare. Tillsätt vitlök, chili, kikärter, spiskummin, olja och citron-/limejuicen. Kör tills dippen är slät och lagom tjock. Smaka av med salt och peppar. Servera rumsvarm.
  6. Servera gärna tillsammans med Kryddstarka bananchips men passar också mycket bra med exempelvis pitabröd.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Gör gärna dippen i förväg, men låt den då stå i rumsvärme ett par timmar före servering.

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 2 auberginer
  • 0,8 dl olivolja till långpannan
  • 2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • ca 2 1/2 msk färskpressad citron- eller limejuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan