Kikärts- och auberginedipp
En spännande dipp gjord av kikärter och rostade auberginer, smaksatt med chilifrukt, vitlök, spiskummin och färskpressad citronjuice. Servera kikärts- och auberginedippen tillsammans med kryddstarka bananchips eller med pitabröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
7 dl
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 auberginer
4/5 dl olivolja till långpannan
2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 msk olivolja
ca 2 - 2 1/2 msk färskpressad citron- eller limejuice
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Tips
Gör gärna dippen i förväg, men låt den då stå i rumsvärme ett par timmar före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer