Kikärts- och auberginedipp

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kikärts- och auberginedipp

En spännande dipp gjord av kikärter och rostade auberginer, smaksatt med chilifrukt, vitlök, spiskummin och färskpressad citronjuice. Servera kikärts- och auberginedippen tillsammans med kryddstarka bananchips eller med pitabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Kikärts- och auberginedipp

Ingredienser

7 dl
1   burk kikärtor (à 400 g)
2   auberginer
4/5 dl  olivolja till långpannan
2   chilifrukter (t ex spansk peppar)
3   vitlöksklyftor
1 tsk  malen spiskummin
2 msk  olivolja
ca 2 - 2 1/2 msk  färskpressad citron- eller limejuice
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Gör gärna dippen i förväg, men låt den då stå i rumsvärme ett par timmar före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginetagine med getostyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga