Kikärts- och auberginedipp

0
0
Kikärts- och auberginedipp

En spännande dipp gjord av kikärter och rostade auberginer, smaksatt med chilifrukt, vitlök, spiskummin och färskpressad citronjuice. Servera kikärts- och auberginedippen tillsammans med kryddstarka bananchips eller med pitabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Kikärts- och auberginedipp

Ingredienser

7 dl
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 auberginer
4/5 dl olivolja till långpannan
2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 msk olivolja
ca 2 - 2 1/2 msk färskpressad citron- eller limejuice
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Gör gärna dippen i förväg, men låt den då stå i rumsvärme ett par timmar före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer