Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Kikärter med rödlöks- och dillsalsa

En annorlunda salsa som du kan servera både till kött och till soppa. Du blandar kikärter med en behaglig blandning av rödlök, dill, olivolja, lime och spiskummin.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll upp kikärterna i durkslag, spola med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skiva rödlöken tunt. Pressa över juicen av limen.
  3. Rör ner hackad dill tillsammans med olivolja, malen spiskummin, salt och nymalen svartpeppar. Blanda noga. Lägg i låda med lock.

Tips

Stärker upp en sopplunch.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 liten burk kikärter (à 200 g)
  • 1/2 rödlök
  • juice av 1 lime
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?