Key lime pie med fluff

92
1
Key lime pie med fluff

En limesyrligt frisk efterrättspaj, men till skillnad från en klassisk key lime pie så är denna helt vegansk. Den vispade sojagrädden till smakar mumsigt marängfluffigt. Som krona på verket tronar en näve fina, färska hallon – men det går lika bra med frysta bär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Key lime pie med fluff

Ingredienser

8 portioner
100 g
kokosolja
200 g
digestivekex
50 g
mjölkfritt margarin
rivet skal av 3
lime
1 1/2 dl
färskpressad limejuice
2 dl
strösocker
1/2 dl
majsstärkelse
3 dl
mandel- eller sojadryck

Topping

1 1/2 dl
vispbar sojagrädde
1 msk
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
-
limeskal och färska hallon till garnering

För alla

Fri från ägg, men kontrollera kexen.
Gör glutenfri: Välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: Välj laktosfria kex.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfria kex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentar

Lovisa

2020-08-18

Kommer botten smaka kokos med tanke på kokosoljan? Varför använder ni inte mjölkfritt margarin i botten? :)

Redaktionen ICAse

2020-08-19

Hej Lovisa! Om du inte vill ha kokossmak i bottnen så kan du välja en kokosolja utan smak. Men det går fint att byta kokosoljan mot mjölkfritt margarin om du hellre vill det. Hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1783 KJ / 426 kCal
Fett 24 g
Salt 0.53 g
Kolhydrater 48 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept