Key lime pie med fluff
En limesyrligt frisk efterrättspaj, men till skillnad från en klassisk key lime pie så är denna helt vegansk. Den vispade sojagrädden till smakar mumsigt marängfluffigt. Som krona på verket tronar en näve fina, färska hallon – men det går lika bra med frysta bär.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
8 portioner
100 g kokosolja
200 g digestivekex
50 g mjölkfritt margarin
rivet skal av 3 lime
1 1/2 dl färskpressad limejuice
2 dl strösocker
1/2 dl majsstärkelse
3 dl mandel- eller sojadryck
Topping
1 1/2 dl vispbar sojagrädde
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
limeskal och färska hallon till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1783 KJ / 426 kCal
Fett24 g
Salt0.53 g
Kolhydrater48 g
Protein3 g
Kommentarer
Riktigt god
Ingela
2022-09-15Kommer botten smaka kokos med tanke på kokosoljan? Varför använder ni inte mjölkfritt margarin i botten? :)
Lovisa
2020-08-18Hej Lovisa! Om du inte vill ha kokossmak i bottnen så kan du välja en kokosolja utan smak. Men det går fint att byta kokosoljan mot mjölkfritt margarin om du hellre vill det. Hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19