ÖVER 60 MIN | Medel

Godisremmar med bär

Funderar du ibland på vad godiset du äter innehåller? Gör dina egna godisremmar! Bär, honung och din favoritsmaksättare så har du gott godis och full kontroll på vad du stoppar i dig. Här behövs inga färgämnen. Mörkblå blåbärsremmar, djupröda med hallon eller kanske gula nektarin- eller mangoremmar? Godis med äkta smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Sätt ugnen på 65°C, snabbast går torkningen med varmluft.
 2. Rensa bären. Koka bären med honung i ca 10 minuter.
 3. Mixa i en matberedare till en jämn konsistens. Sila ev. av hallonen för att ta bort kärnorna för att få släta remmar.
 4. Smaksättning: Smaksätt med vanilj, citron eller ingefära.
 5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och pensla noggrant med smält kokosolja (för att remmarna ska lossna lättare). Bred ut bärmoset på bakplåtspappret i ett tunt jämnt lager med hjälp av en slickepott.
 6. Sätt in plåten mitt i ugnen i 3-5 timmar. Remmarna är färdiga när hela ytan känns torr.
 7. Lossa pappret från remmarna och klipp till långa remsor som sedan rullas ihop. Förvara remmarna i en burk med tätslutande lock.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Blanda gärna hallon och jordgubbar i lika vikt. Vill du ha gula godisremmar ersätt bären med 300 g fruktkött av nektarin eller mango (för 12 st). Frukten kokas i ca 20 minuter tillsammans med lite vatten och honung tills den känns mjuk.

Ingredienser

Portioner: 12 st
 • 300 g hallon, jordgubbar eller blåbär
 • 2 msk flytande honung
 • kokosolja till pensling
Smaksättning
 • 2 krm vaniljpulver
 • skal från 1/2 citron
 • 2 tsk färsk riven ingefära

Näringsvärde
Per portion

Energi 1183 kJ / 282 kCal