Citron- och limecheesecake

En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!

Ingredienser
ca 10-12 portioner
Botten
150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
70 g kokosflingor
Fyllning
6 st gelatinblad
saft och finrivet skal av 3 st lime
saft och finrivet skal av 1 st citron
2 1/2 dl vispgrädde
600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
ca 770 g sötad kondenserad mjölk
Dekoration
1 st lime
1 st citron
ätbara blommor
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska platt i smaken. Känns ofärdig och skulle nog vinna på ytterligare ett lager med glycerin eller nåt.
Peter
2023-12-29”rör ner Den vispade grädden” dyker upp i beskrivningen men hur vispad ska den vara? för det står ingenstans att man ska vispa grädden.
Jennifer
2023-12-27Hej Jennifer! Ja vi håller med det var inte så bra förklarat. Vi har nu lagt till att grädden ska vispas och den ska vara vispad som om du t ex ska bre den på en tårta. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03Så fantastiskt recept! Godaste cheesecake jag ätit. Alla gäster var så nöjda och bad om recept. Denna kommer bakas vid fler tillfällen.
Isabella
2023-07-23