Citron- och limecheesecake

52
8
Citron- och limecheesecake

En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!

Skriv ut
Citron- och limecheesecake

Ingredienser

ca 10-12

Botten

150 g
rumstempererat smör
300 g
digestivekex
70 g
kokosflingor

Fyllning

6 st
gelatinblad
saft och finrivet skal av 3 st
lime
saft och finrivet skal av 1 st
citron
600 g
rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
770 g
kondenserad mjölk
2.5 dl
vispgrädde

Dekoration

1 st
lime
1 st
citron
-
ätbara blommor

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Olena

1/2/2021

Gjorde den till nyårsafton. Hela familjen uppskattade den. Rekommenderar.

Argjira

4/19/2020

Denna var fantastiskt god. Gjorde den till påsk och den var väldigt uppskattad. Mäktig men god 😍

Felicia

7/5/2019

Hur många portioner räknar man att det blir av denna?

Redaktionen ICAse

7/5/2019

Hej Felicia! Det blir ca 10-12 portioner beroende på hur stora bitar man tar. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Testa liknande recept