Citron- och limecheesecake

59
13
Citron- och limecheesecake

En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!

Citron- och limecheesecake

Ingredienser

ca 10-12

Botten

150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
70 g kokosflingor

Fyllning

6 st gelatinblad
saft och finrivet skal av 3 st lime
saft och finrivet skal av 1 st citron
600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
770 g kondenserad mjölk
2 1/2 dl vispgrädde

Dekoration

1 st lime
1 st citron
ätbara blommor

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Nina

2022-04-14

Jag har gjort en jättesats till påskmiddagen ikväll. Smakade på fyllningen och tyckte inte den var god alls. Jag som älskar cheesecake annars. Nu förstår jag ju att jag skulle använt SÖTAD kondenserad mjölk. Det stod ingenstans i receptet och jag använder nästan aldrig kondenserad mjölk så det var inte uppenbart för mig :-/

Brigitte

2022-03-26

Ska ha gäster och önskar jag läst kommentarerna innan jag gjorde denna cheesecake. Tyckte det var märkligt att fyllningen var så smaklös (inget socker) Läste receptet flera gånger men ingenstans stod det om socker :-( Nåja nu är det för sent - och jag har funderingar på om jag kan sikta florsocker på toppen, garnera med citron och lime (tyckte jag var fint) samt färska hallon. En syltsås till hade nog räddat upp det hela!

Per

2021-04-03

Väldigt lite sötma! Gillade inte.