Citron- och limecheesecake

55
11
Citron- och limecheesecake

En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!

Skriv ut
Citron- och limecheesecake

Ingredienser

ca 10-12

Botten

150 g
rumstempererat smör
300 g
digestivekex
70 g
kokosflingor

Fyllning

6 st
gelatinblad
saft och finrivet skal av 3 st
lime
saft och finrivet skal av 1 st
citron
600 g
rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
770 g
kondenserad mjölk
2 1/2 dl
vispgrädde

Dekoration

1 st
lime
1 st
citron
-
ätbara blommor

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Per

2021-04-03

Väldigt lite sötma! Gillade inte.

Debbie

2021-03-26

Jag valde att ha i en burk med kondenserad mjölk 397g, det blev väldigt bra. Det var väldigt gott med kokos i botten! Det blev väldigt lyckat fika, fräsch och jättegod.

Helene

2021-03-21

Smakade bara fett, inte en uns sötma. Med 24 cm form blev den dessutom så hög att det blev för mycket fyllning. Vi tog ur fyllningen la till lite socker, florsocker och vanilj. Tillbaka i formen och så ett lager blåbärssylt på toppen. Får se om det går att äta så vi slipper slänga den.

Testa liknande recept