Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Citron- och limecheesecake

En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 cheesecake portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen.
  4. Blanda smöret, smulorna och kokosflingorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked eller botten av ett glas för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  5. Fyllning: Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min.
  6. Tvätta lime och citron och finriv skalet och pressa ut saften.
  7. Värm upp citron- och limesaften och smält gelatinet i saften. Låt svalna.
  8. Lägg rumstempererad färskost i en bunke och rör med gaffel tills den är mjuk och krämig. Rör ned den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ned lime-, citronsaft och finrivna lime- och citronskal medan du rör om. Rör ned den vispade grädden. Häll smeten över botten och låt svalna i kyl i minst fyra timmar.
  9. Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med citron- och limeskivor och ätbara blommor.

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Ingredienser

Portioner: 1 cheesecake
Botten
  • 150 g rumstempererat smör
  • 300 g digestivekex
  • 70 g kokosflingor
Fyllning
  • 6 st gelatinblad
  • saft och finrivet skal av 3 st lime
  • saft och finrivet skal av 1 st citron
  • 600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
  • 770 g kondenserad mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
Dekoration
  • 1 st lime
  • 1 st citron
  • ätbara blommor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer