Key lime pie

Floridas nationaldessert nummer ett! Det finns en vĂ€ldig stolthet och konkurrens i hur en Ă€kta Key lime pie ska smaka. Nu kan du prova din egen, och sjĂ€lv avgöra. Men det hĂ€r receptet ligger inte lĂ„ngtifrĂ„n âthe real dealâ, det kan vi lova!
Ett recept frÄn:
Buffé nr 2, 2016

Ingredienser
10-12 bitar
Pajbotten
125 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
5 Àggulor (storlek medium)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
2 msk finrivet limeskal (2 msk motsvarar ca 3 lime)
1 dl fÀrskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar ca 5 st lime)
Till servering
florsocker
vispad grÀdde
tunna skivor lime
Gör sÄ hÀr
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per bit
Energi1919 KJ / 459 kCal
Fett32 g
Salt0.7 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer
64 stHar gjort denna paj flera gÄnger och lever upp till förvÀntningarna varje gÄng. VÀldigt enkel att fÄ till och vansinnigt god.
Magdalena
KlĂ„pare, hyckleri! BILDEN STĂMMER inte med recept instruktionerna,
Elin
Vi har precis varit i USA, dÀr innehÄller det mesta för mycket socker. Men den hÀr blev riktigt god. Vi skippade florsockret. Garnerade med björnbÀr, limeskivor och nÄgra citronmelissblad.
Ulla-mÀrta
SĂ„ fantastiskt god!
Eivor
Utsökt, enkel att göra, underbart resultat, men otroligt söt. Detta Ă€r hur jag gjorde mina pajer pĂ„ tvĂ„ olika sĂ€tt. Jag anvĂ€nde mig utav en glas pajform pĂ„ 25 cm. Men Ă€ven med en mindre form kĂ€ndes det som att det var för lite digestivekex/paj-sats sĂ„ jag lade till 85 gram till med digestrive:n och cirka 20 gram till margarin (bytte ut smöret till margarin och kompenserade med att strö över en nypa salt). 3 st lime rĂ€ckte perfekt till finrivna limeskal samt 1 dl limejuice (grĂ€vde ut fruktköttet och mixade i det i en mixer). Hade lika mĂ„nga Ă€gg gulor som i reseptet. Den första satsen en hel burk av söt kondenserad mjölk, andra gĂ„ngen (vid ett annat tillfĂ€lle) 285 g av den söta kondenserade mjölken och ersĂ€tt resterande med 125g naturell Philadelphia fĂ€rsk ost. Drog ner lite pĂ„ temperaturen de sista 4 min med min ugn för att inte torka ut paj kanterna samt botten. Blir som en hybrid av key lime paj och cheesecake som den Ă€ndĂ„ redan liknar otroligt mycket med orginal receptet. Det ocksĂ„ skippade florsockret för dekorationen. Rekomenderar starkt men vĂ€rnar om att det Ă€r vĂ€ldigt sött đđ
Clarah
Riktigt bra recept! För den som ej har fungerande köksvÄg sÄ Àr 14st digestivekex ca 205g och det blev perfekt. Min kakform var ganska mycket mindre Àn 27cm sÄ var osÀker pÄ grÀddning men det blev som det skulle ÀndÄ. Jag behövde bara 3st lime för att fÄ 1dl juice och tog bara 1msk skal i fyllningen men tycker syran blev jÀttebra. Vi var 5 som Ät av pajen och alla Àlskade den. NÀsta gÄng ska jag nog försöka göra nÄn marÀngtopping av alla överblivna Àggvitor.
Jenny
Riktigt gott och enkelt att göra. Strunta dock i florsockret det Àr onödigt
Nina
JĂ€ttegott!
Ulrika
Sebastian: du kan göra italiensk marĂ€ng och brĂ€nna av pĂ„ pajen istĂ€llet för grĂ€dde đ
Katarina
Vad gör man med Àggvitan man fÄr över? NÄn fiffig idé?
Sebastian