Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Kebabspett med rödbetshummus

Idag serveras saftiga kebabspett med rödbetshummus. Hummus är en kikärtsröra med ursprung från det arabiska köket som passar perfekt ihop med kött. Till kebabspetten och hummusröran serveras couscous ihop med tomater och spenat. Bon appétit.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek spetten i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter.
  3. Dela tomaterna. Blanda tomater, spenat och couscous.
  4. Servera spetten med couscoussalladen och hummus.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port couscous eller annat gryn
  • 360 g kebabspett
  • 1 tsk olja
  • 1/2 ask (à 200 g) piccolinitomater
  • 65 g babyspenat
  • 150 g rödbetshummus
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3318 kJ / 795 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer