Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kebabspett med ajvar och rostad potatis

Här har du härligt fräscha kebabspett som serveras ihop med potatis som blivit rostad i ugnen. Tillsammans med en god mâchesallad, oliver och en klick ajvar har du fixat middagen på ett nafs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda den med hälften av oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Stek spetten i resten av oljan i en stekpanna.
  5. Servera spetten med potatis, ajvar, sallad och oliver.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kebabspetten. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 360 g kebabspett
  • 2 dl ajvar relish
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
  • 70 g snackoliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2950 kJ / 707 kCal