Kebabspett med ajvar och rostad potatis
Här har du härligt fräscha kebabspett som serveras ihop med potatis som blivit rostad i ugnen. Tillsammans med en god mâchesallad, oliver och en klick ajvar har du fixat middagen på ett nafs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
360 g kebabspett
2 dl ajvar relish
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
70 g snackoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2950 KJ / 707 kCal
Fett42 g
Salt6.94 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g
Kommentarer
Mycket bra !!!!!
Mycket bra !!!!!
Var mycket tveksam till färdiggjorda kebabspett, men det var faktiskt väldigt gott. Vi serverade med fetaost, citronklyftor och persilja. Potatisen blandade jag med chiliflakes innan de rostades i ugnen. Hottade även upp Ajvarsåsen med citron, chili och lite creme fraîche.
Sara
2017-12-05