Kebabspett med ajvar och rostad potatis

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
3
Kebabspett med ajvar och rostad potatis

Här har du härligt fräscha kebabspett som serveras ihop med potatis som blivit rostad i ugnen. Tillsammans med en god mâchesallad, oliver och en klick ajvar har du fixat middagen på ett nafs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kebabspett med ajvar och rostad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis
1 msk  olja
salt
peppar
360 g  kebabspett
2 dl  ajvar relish
1/2   påse mâchesallad (à 65 g)
70 g  snackoliver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kebabspetten. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra !!!!!

2018-11-21

Mycket bra !!!!!

2018-11-21

Var mycket tveksam till färdiggjorda kebabspett, men det var faktiskt väldigt gott. Vi serverade med fetaost, citronklyftor och persilja. Potatisen blandade jag med chiliflakes innan de rostades i ugnen. Hottade även upp Ajvarsåsen med citron, chili och lite creme fraîche.

Sara

2017-12-05

Näringsvärde per portion

Energi2950 KJ / 707 kCal
Fett42 g
Salt6.94 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett i tomatsås med yoghurt
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med gul sås och blomkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med kikärtsröra
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med couscous och citronyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga