Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

5
0
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Kebab behöver inte vara snabbmat utan här äts den med värdighet! Spetten steks i olja och medan de tillagas svänger du ihop kvällens sallad som består av tomat, gurka och mynta i en vinägrette. Tillsammans med ris och vitlökssås är nu rätten komplett. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Ingredienser

2 portioner
2 port ris eller annat gryn
200 g piccolini tomat
1/2 gurka
1/2 kruka mynta
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 förp kebabspett (à 360 g)
1 tsk olja
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2957 KJ / 710 kCal
Fett 39 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden