Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Kebab behöver inte vara snabbmat utan här äts den med värdighet! Spetten steks i olja och medan de tillagas svänger du ihop kvällens sallad som består av tomat, gurka och mynta i en vinägrette. Tillsammans med ris och vitlökssås är nu rätten komplett. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Hacka myntan. Blanda tomat, gurka och mynta med olivolja och vinäger.
  3. Stek kebabspetten runt om i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter.
  4. Blanda yoghurten med pressad vitlök och krydda med salt och peppar.
  5. Servera spetten med ris, vitlökssås och tomat- och gurksallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 200 g piccolini tomat
  • 1/2 gurka
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 förp kebabspett (à 360 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2957 kJ / 710 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer