Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

5
0
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Kebab behöver inte vara snabbmat utan här äts den med värdighet! Spetten steks i olja och medan de tillagas svänger du ihop kvällens sallad som består av tomat, gurka och mynta i en vinägrette. Tillsammans med ris och vitlökssås är nu rätten komplett. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Ingredienser

2 portioner
2
port ris eller annat gryn
200 g
piccolini tomat
1/2
gurka
1/2
kruka mynta
1 tsk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1
förp kebabspett (à 360 g)
1 tsk
olja
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta
2 krm
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2957 KJ / 710 kCal
Fett 39 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 58 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept