Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Kebab behöver inte vara snabbmat utan här äts den med värdighet! Spetten steks i olja och medan de tillagas svänger du ihop kvällens sallad som består av tomat, gurka och mynta i en vinägrette. Tillsammans med ris och vitlökssås är nu rätten komplett. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Ingredienser

2 portioner
2   port ris eller annat gryn
200 g  piccolini tomat
1/2   gurka
1/2   kruka mynta
1 tsk  olivolja
1 tsk  vitvinsvinäger
1   förp kebabspett (à 360 g)
1 tsk  olja
2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2957 KJ / 710 kCal
Fett39 g
Salt5.5 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med kikärtsröra
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med gul sås och blomkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med couscous och citronyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med gräddfil och gurka
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett i bröd med tomatsalsa
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga