Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Kebab behöver inte vara snabbmat utan här äts den med värdighet! Spetten steks i olja och medan de tillagas svänger du ihop kvällens sallad som består av tomat, gurka och mynta i en vinägrette. Tillsammans med ris och vitlökssås är nu rätten komplett. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad

Ingredienser

2 portioner
2   port ris eller annat gryn
200 g  piccolini tomat
1/2   gurka
1/2   kruka mynta
1 tsk  olivolja
1 tsk  vitvinsvinäger
1   förp kebabspett (à 360 g)
1 tsk  olja
2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.


Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2957 KJ / 710 kCal
Fett39 g
Salt5.5 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade kebabspett med bacon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med couscous och citronyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med kikärtsröra
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med gul sås och blomkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med couscous, pitabröd och yoghurt
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga