Grillade kebabspett med bacon
Grillade kebabspett med bacon är en smakrik och saftig rätt som du serverar med en krämig bön- och majssalsa, pitabröd och matyoghurt. De flesta älskar den här lekfulla rätten och det är en favorit hos många barn.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
ca 8 kebabspett
1 liten burk kokta kidneybönor (à 200 g)
1 burk majskorn (à 200 g)
2 dl salsasås med ananas
ev 2 krm salt
ev 1 krm peppar
4 pitabröd
1 påse blandsallad (à 150 g)
2 dl matyoghurt
För alla
Kontrollera innehållet i kebabspetten och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd/tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Egna kebabspett blandas av 400 g nötfärs, ca 3/4 påse Taco kryddmix (à 40 g) och 1/2 dl vatten eller 1 ägg (för 4 port). Forma färsen till rullar som på bilden och följ i övrigt receptet. Även stekfärdiga hamburgare kan användas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer