Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade kebabspett med bacon

Grillade kebabspett med bacon är en smakrik och saftig rätt som du serverar med en krämig bön- och majssalsa, pitabröd och matyoghurt. De flesta älskar den här lekfulla rätten och det är en favorit hos många barn.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Linda en baconskiva runt varje kebabspett. Grilla eller stek spetten tills de är klara, 5-7 minuter.
  2. Skölj bönor och majs i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Tillsätt salsasåsen och ev salt och peppar. Blanda väl.
  3. Dela pitabröden och servera med blandad sallad, rejält med bön- /majssalsa, kebabspett och matyoghurt.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på ananas-salsan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd/tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Egna kebabspett blandas av 400 g nötfärs, ca 3/4 påse Taco kryddmix (à 40 g) och 1/2 dl vatten eller 1 ägg (för 4 port). Forma färsen till rullar som på bilden och följ i övrigt receptet. Även stekfärdiga hamburgare kan användas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket bacon
  • 2 kebabfärs
  • 1 liten burk kokta kidneybönor (à 200 g)
  • 1 burk majskorn (à 200 g)
  • 2 dl ananassalsa- sås
  • ev 2 krm salt
  • ev 1 krm peppar
  • 4 pitabröd
  • 1 påse blandsallad (à 150 g)
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2855 kJ / 677 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer