Kebabspett och currydipp med äpple
Äpple och curry är en väldigt smarrig smakkombination, det vet vi sedan gammalt. Som tillbehör till dessa kryddiga kebabspett passar det perfekt. Det hela rundas av med kokt ris och syrlig gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 dl crème fraiche
2 tsk curry
1 rött äpple
salt
peppar
2 förp kebabspett (à 360 g)
1 msk olja
1 gurka
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
För alla
Kontrollera noga innehållet i kebaben.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Rör ner lite mango chutney i dippen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3352 KJ / 803 kCal
Fett51 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein28 g
Kommentarer