Kebabspett och currydipp med äpple 

4
0
Kebabspett och currydipp med äpple 

Äpple och curry är en väldigt smarrig smakkombination, det vet vi sedan gammalt. Som tillbehör till dessa kryddiga kebabspett passar det perfekt. Det hela rundas av med kokt ris och syrlig gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023

Kebabspett och currydipp med äpple 

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 dl crème fraiche
2 tsk curry
1 rött äpple
salt
peppar
2 förp kebabspett (à 360 g)
1 msk olja
1 gurka
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebaben.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

2. Blanda crème fraiche och curry. Skär äpplet i små tärningar och vänd ner. Smaka av salt och peppar.  

3. Stek spetten i oljan i en stekpanna ca 10 minuter. Vänd då och då. 

4. Skär gurkan i tärningar och blanda dem med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.  

 <

Gör så här

Tips

Rör ner lite mango chutney i dippen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3352 KJ / 803 kCal
Fett 51 g
Salt 6 g
Kolhydrater 57 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden