Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kebabspett med rostad paprika

Kvällens middag bjuder på kebabspett med rostad snackpaprika som passar likväl att tillaga på grillen som i stekpanna. Servera med syrlig gräddfil som kryddas med vitlök, ris och nötig mâchesallad som gör rätten fulländad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rosta paprikorna i hälften av oljan i en stekpanna.
  3. Lyft upp paprikorna och stek sedan spetten runt om ca 10 minuter i resten av oljan.
  4. Krydda gräddfilen med salt och peppar och pressa i vitlöken.
  5. Servera spetten med ris, paprikor, vitlöksgräddfil och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 150 g snackpaprika
  • 1 msk olja
  • 1 förp kebabspett (à 360 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3119 kJ / 746 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer