Kebabspett med gräddfil och gurka

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
0
Kebabspett med gräddfil och gurka

Ibland vill man bara att det ska gå undan i köket, så att man får tid över till annat! Detta kebabspett tillagas snabbt i stekpannan och passar utmärkt ihop med kokt ris, färska grönsaker, och en krämig sås gjord på gräddfil och vitlök. Klicka ut lite tacosås också, och du har middagen redo.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2019

Kebabspett med gräddfil och gurka

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller couscous
1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  gräddfil
1   gurka
2   förp kebabspett (à 360 g)
1 msk  olja
1 dl  tacosås (gärna medium)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebabspetten.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2721 KJ / 653 kCal
Fett35 g
Salt6 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med kikärtsröra
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med couscous och currydipp
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett i bröd med tomatsalsa
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med couscous, pitabröd och yoghurt
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga