Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Kebabspett med gräddfil och gurka

Ibland vill man bara att det ska gå undan i köket, så att man får tid över till annat! Detta kebabspett tillagas snabbt i stekpannan och passar utmärkt ihop med kokt ris, färska grönsaker, och en krämig sås gjord på gräddfil och vitlök. Klicka ut lite tacosås också, och du har middagen redo.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pressa vitlöken i gräddfilen.
  3. Skär gurkan i stavar eller tärningar.
  4. Stek spetten i oljan i en stekpanna i ca 10 minuter.
  5. Servera spetten med ris, gräddfil, tacosås och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebabspetten.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller couscous
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 gurka
  • 2 förp kebabspett (à 360 g)
  • 1 msk olja
  • 1 dl tacosås (gärna medium)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2721 kJ / 653 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer