Kebabgryta

En kebabgryta är perfekt när du vill laga något snabbt, enkelt och smakrikt. Den här kryddiga grytan med kebabkött, paprikapulver, chilipulver och spiskummin bjuder på massor av smak med minimal insats. Servera med ris och vitlökssås – och frys in resterna om det blir något över. En riktig vardagsfavorit med kebab!

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 rödlökar
1 röd paprika
500 g kebab
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl vatten
1 msk japansk soja
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
svartpeppar
Vitlökssås
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
Till servering
1 romansallad
Gör så här
00:01:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3180 KJ / 759 kCal
Fett41 g
Salt6.3 g
Kolhydrater69 g
Protein28 g
Kommentar
1 stOtroligt god gryta och perfekt till matlådan! Tog Sjysst käks kebab och den passade utmärkt istället för fryst. Blev väldigt stor smak av vitlöken i såsen vilket jag gillar men kan bli för mycket för dom som inte är jätte glada i vitlök
Robin