Kebabgryta

Den här mustiga kebabgrytan är perfekt vardagsmat – snabb, enkel och full av smak! Med kryddor som paprikapulver, chilipulver och spiskummin blir det en supergod gryta som du också enkelt kan frysa in om det blir mat över. Servera med ris och vitlökssås.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 rödlökar
1 röd paprika
500 g kebab
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl vatten
1 msk japansk soja
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
svartpeppar
Vitlökssås
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
Till servering
1 romansallad
Gör så här
00:01:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3180 KJ / 759 kCal
Fett41 g
Salt6.3 g
Kolhydrater69 g
Protein28 g
Kommentar
Otroligt god gryta och perfekt till matlådan! Tog Sjysst käks kebab och den passade utmärkt istället för fryst. Blev väldigt stor smak av vitlöken i såsen vilket jag gillar men kan bli för mycket för dom som inte är jätte glada i vitlök
Robin
2025-03-30