Kebab med yoghurtsås
Överraskande smakrik kebab med en sval, len yoghurtsås som snabbt kommer bli en ny favorit. Enkel att tillaga och tillsammans med fräscht pitabröd och färgglad sallad är rätten komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör
Sås
2 dl matyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Formade kebaberna och stekte på en plåt i ugnen. Serverade även Nan-bröd till. Superenkelt och jättegott!
Maria
2007-10-14Jättegott:) Men första gången jag skulle laga rätten hade jag aldrig använt Spiskummin och hade inte detta hemma. Så jag tog vanlig Kummin i stället i tron att detta var ungefär samma sak. Nu vet jag vad Spiskummin är och har provat laga rätten med detta. MEN vi föredrar att den vanliga Kumminen i våra biffar. Så tveka inte att prova, det blir super gott:)
Maria
2006-10-07kanon gott
Lena
2006-08-03