Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kebab med yoghurtsås

Överraskande smakrik kebab med en sval, len yoghurtsås som snabbt kommer bli en ny favorit. Enkel att tillaga och tillsammans med fräscht pitabröd och färgglad sallad är rätten komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda köttfärs, lök, salt, peppar, spiskummin, mjöl och mjölk. Rör till en jämn smet. Forma färsen till 8 avlånga kebaber (för 4 port).
  3. Stek dem i smör i en stekpanna runt om ca 5 minuter.
  4. Servera kebaberna med såsen, grönsaker och varma pitabröd.

För alla 

Rätten är fri från ägg men kontrollera pitabrödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot t ex Solhavre eller mineralvatten, stek i olja eller mjölkfritt margarin. Byt matyoghurten mot mjölkfritt yoghurtalternativ eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden