Kebab med yoghurtsås

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
20
Kebab med yoghurtsås

Överraskande smakrik kebab med en sval, len yoghurtsås som snabbt kommer bli en ny favorit. Enkel att tillaga och tillsammans med fräscht pitabröd och färgglad sallad är rätten komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Kebab med yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör

Sås

2 dl matyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Formade kebaberna och stekte på en plåt i ugnen. Serverade även Nan-bröd till. Superenkelt och jättegott!

Maria

2007-10-14

Jättegott:) Men första gången jag skulle laga rätten hade jag aldrig använt Spiskummin och hade inte detta hemma. Så jag tog vanlig Kummin i stället i tron att detta var ungefär samma sak. Nu vet jag vad Spiskummin är och har provat laga rätten med detta. MEN vi föredrar att den vanliga Kumminen i våra biffar. Så tveka inte att prova, det blir super gott:)

Maria

2006-10-07

kanon gott

Lena

2006-08-03

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Kebab med tzatziki och sallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Turkisk kebab med tomatsallad
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med krispig rödkålsbulgur
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Lammkebaber med feta- och paprikasallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga