Kebab med yoghurtsås

51
20
Kebab med yoghurtsås

Överraskande smakrik kebab med en sval, len yoghurtsås som snabbt kommer bli en ny favorit. Enkel att tillaga och tillsammans med fräscht pitabröd och färgglad sallad är rätten komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Kebab med yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör

Sås

2 dl matyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

För alla 

Rätten är fri från ägg men kontrollera pitabrödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot t ex Solhavre eller mineralvatten, stek i olja eller mjölkfritt margarin. Byt matyoghurten mot mjölkfritt yoghurtalternativ eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Maria

2007-10-14

Formade kebaberna och stekte på en plåt i ugnen. Serverade även Nan-bröd till. Superenkelt och jättegott!

Maria

2006-10-07

Jättegott:) Men första gången jag skulle laga rätten hade jag aldrig använt Spiskummin och hade inte detta hemma. Så jag tog vanlig Kummin i stället i tron att detta var ungefär samma sak. Nu vet jag vad Spiskummin är och har provat laga rätten med detta. MEN vi föredrar att den vanliga Kumminen i våra biffar. Så tveka inte att prova, det blir super gott:)

Lena

2006-08-03

kanon gott

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 580 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden