Kebab med yoghurtsås

Betyg 3.3 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Kebab med yoghurtsås

Överraskande smakrik kebab med en sval, len yoghurtsås som snabbt kommer bli en ny favorit. Enkel att tillaga och tillsammans med fräscht pitabröd och färgglad sallad är rätten komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Kebab med yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör

Sås

2 dl matyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Formade kebaberna och stekte på en plåt i ugnen. Serverade även Nan-bröd till. Superenkelt och jättegott!

    Maria

  • Jättegott:) Men första gången jag skulle laga rätten hade jag aldrig använt Spiskummin och hade inte detta hemma. Så jag tog vanlig Kummin i stället i tron att detta var ungefär samma sak. Nu vet jag vad Spiskummin är och har provat laga rätten med detta. MEN vi föredrar att den vanliga Kumminen i våra biffar. Så tveka inte att prova, det blir super gott:)

    Maria

  • kanon gott

    Lena

  • En riktig höjdare! Vi hoppade över pitabröden och serverade med ris och grönsallad. Barnen åt, gästerna åt... ingen matlåda till dagen efter!! Lagar gärna denna rätt fler gånger

    Helena

  • Glömde ju berätta att jag var hundvakt åt en kräsen liten krabat. Hon åt bara när hon själv ville och skulle gärna ha en bit skinka på maten för att hon överhuvudtaget skulle nosa på den. När jag lagat denna rätten och skulle äta, slant jag med besticken skickade iväg mat över hela köket. Det passade lilla Vilma!

    Kristina

  • Supersmarrigt! Lättlagat och gott. Blev genast en klar favorit i mitt kök.

    Kristina

  • Mycket god rätt som passar perfekt en fredagskväll. En gång serverade jag den med hummus till, det var en god kombination. Jag tycker att två dl sås är för lite, har alltid gjort större sats och det brukar gå åt. Frysta pitabröd går förvånansvärt fort att värma i ugnen.

    Sofia

  • Kebaberna var helt okej, men jag lyckades få såsen alldeles för stark av vitlöken så det blev för bra. Men vid andra försöket blev nästan alla nöjda i familjen, även om femåringen inte tyckte att köttfärsen smakade som den brukade. Dessutom tog såsen slut då så nästa gång kommer jag att göra lite mer.

    Lena

  • Mycket gott, har blivit en favorit.

    Patrik

  • Hela familjen blev super förtjust i den här mat rätten.15 åringen har den som en favorit rätt. Kanon mat!

    Anette

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

  • Kebab med tzatziki och sallad
    Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Turkisk kebab med tomatsallad
    Betyg 3.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kebab med krispig rödkålsbulgur
    Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Turkisk pasta
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad