Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kebab med grillspett och kikärtscrème fraiche

Grillade kebabspett med kikärtsröra, ett alternativ till hummus, är gott till både vardag och grillfest. Mosa kikärter med crème fraiche och krydda med spiskummin, vitlök och citron. Servera med gurka och mynta i pitabröd. Enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mosa dem med en gaffel tillsammans med crème fraiche och spiskummin.
  3. Tillsätt vitlöken. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite pressad citronsaft.
  4. Till servering: Servera med grillade kebabspett, mynta, gurkstavar och pitabröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på spetten. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
Till servering
  • kebabspett
  • mynta
  • gurka
  • pitabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3623 kJ / 866 kCal