Kastrullbröd med vinteräpple och kummin

Betyg 4.7 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Kastrullbröd med vinteräpple och kummin

Kastrullen har en perfekt form som fint håller ihop den ganska lösa degen så att brödet blir luftigt. En bonus är att du bara behöver ”tappa” ner degen, brödet kommer ändå se ut som att du har köpt det på bageri. Lång jästid ger fin arom, äpple gör brödet saftigt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Kastrullbröd med vinteräpple och kummin

Ingredienser

1 bröd
1/4 paket färsk jäst (1/4 paket motsvarar ca 12g)
3 1/2 dl kallt vatten
8 dl siktat dinkelmjöl (8 dl motsvarar 480 g) + extra mjöl till utbakning
3 dl rivet äpple (3 dl motsvarar ca 200 g)
3/4 msk salt
1 tsk kummin

Gör så här

10:00:00
01:00:00
00:15:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Ska man ha ett lock på när brödet är i ugnen? Går det bra att använda vetemjöl till det här brödet? Sent om sider har jag blivit intresserad av att baka i gryta eller kastrull.

    Marjaana

  • Någon som har provat att byta ut siktat dinkelmjöl mot fullkornsdinkel?

    Anna

    Hej Anna! Det fungerar men fullkornet kan göra att degen blir fastare. Börja med lite mindre mjöl och rör i mer allteftersom för att få rätt konsistens. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Älskar detta bröd! För ganska liten insats får man ett supegott, saftigt bröd som ger ett "proffsigt" intryck.

    Caroline

  • Hej Jessica! Tyvärr kan man inte alltid bara multiplicera recept x 2 el dyl. Just kryddor och salt kan slå väldigt fel, då måste man smaka av. Bäst är att följa den rekommenderade portionsstorleken. Bättre att göra 2 degar i olika bunkar. Hoppas det blev bra ändå! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Är det inte väldigt mycket salt i degen? Gjorde precis en dubbel sats att baka ut imorgon, och utgick rakt av från receptet x 2... men då blev det alltså 1,5 msk salt!? Smakade lite på fingret när degen var klar och det smakade nästan lika salt som trolldeg :/ Hoppas, hoppas att det blir bra ändå...

    Jessica

  • Hej Kristina! Det beror på vilken typ kastrull man använder om hurvida brödet fastnar eller. Men med olja borde brödet släppa från de flesta. Kul att brödet smakade bra i alla fall! Hälsningar Camilla

    Ica-köket

  • Jättegott bröd Men det fastnade i kastrullbotten trots att jag strödde mjöl i botten . Kan man smörja kastrullen med olja ?

    Kristina

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är baserat på 1 bröd.
Energi7625 KJ / 1809 kCal
Fett15 g
Salt15.27 g
Kolhydrater338 g
Protein59 g

Testa liknande recept

  • Grillad focaccia
    Betyg 2.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsformbröd
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nyttigare hamburgerbröd
    Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flätat bröd med kikärtor och pesto
    Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Victorias dinkelbaguetter
    Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade parmesanbröd
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad