Kasslerjambalaya | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kasslerjambalaya

Snabb, lättlagad, nyttig och god vardagsmat är jambalaya med kassler! Servera grytan med mer tabasco för den som så önskar, en gräddfilsklick och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg riset i en traktörpanna och häll över tomatkross, vatten och salt. Låt koka ca 10 min under lock.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skär löken i klyftor. Strimla kasslern.
  3. Blanda ner paprika, lök och kassler i pannan och låt koka ytterligare ca 10 min. Stänk gärna över några droppar tabasco.
  4. Servera kasslerjambalayan med mer tabasco för den som så önskar, gräddfilsklick och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 förpackning krossade tomater smaksatta med chili (à 500 g)
  • 2 paprikor i olika färger
  • 2 rödlökar
  • 500 g kassler
  • några droppar tabasco
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2352 kJ / 563 kCal
Fett: 7,5 g
Läs mer om näringsvärden