Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Kasslern blir extra saftig när den tillagas i sås! Stek strimlad kassler och rör ner mjölk, majsstärkelse och crème fraiche. Låt paprikan värmas upp i grytan, eller servera den som tillbehör tillsammans med kokt potatis. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g kassler
1/2 msk olja
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
1 tsk senap
1 röd paprika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Hjälte god

Linnéa

2024-01-11

Näringsvärde per portion

Energi2657 KJ / 652 kCal
Fett35 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Oststuvad risoni med kassler och ärtor
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kassler med mos och ärter
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad kassler med majskräm
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler i fruktig sås med paprikasallad
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga