Kasslergryta med crème fraiche och paprika

6
0
Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Kasslern blir extra saftig när den tillagas i sås! Stek strimlad kassler och rör ner mjölk, majsstärkelse och crème fraiche. Låt paprikan värmas upp i grytan, eller servera den som tillbehör tillsammans med kokt potatis. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g kassler
1/2 msk olja
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
1 tsk senap
1 röd paprika

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2657 KJ / 652 kCal
Fett 35 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden