Kasslergryta med crème fraiche och paprika
Kasslern blir extra saftig när den tillagas i sås! Stek strimlad kassler och rör ner mjölk, majsstärkelse och crème fraiche. Låt paprikan värmas upp i grytan, eller servera den som tillbehör tillsammans med kokt potatis. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g kassler
1/2 msk olja
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
1 tsk senap
1 röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 652 kCal
Fett35 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hjälte god
Linnéa
2024-01-11