Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Kasslern blir extra saftig när den tillagas i sås! Stek strimlad kassler och rör ner mjölk, majsstärkelse och crème fraiche. Låt paprikan värmas upp i grytan, eller servera den som tillbehör tillsammans med kokt potatis. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Kasslergryta med crème fraiche och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
600 g  kassler
1/2 msk  olja
2 dl  mjölk
2 tsk  majsstärkelse
2 dl  crème fraiche
1 tsk  vitvinsvinäger
1 tsk  dragon
1 tsk  senap
1   röd paprika

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Hjälte god

Linnéa

2024-01-11

Näringsvärde per portion

Energi2657 KJ / 652 kCal
Fett35 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kassler med mos och ärter
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med kapris och citronkräm
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kassler med vindruvsallad och potatis
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kassler
Betyg 3.6 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga