Kasslergratäng med paprika
Kasslergratäng - en snabblagad, enkel rätt som är gudomligt god är allt vi önskar oss en vardagskväll. Kasslergratängen med paprika är matig, krämig och utmärkt att göra matlåda av.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris eller kokt potatis
500 g kassler
3 paprikor (gärna i olika färger)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
50 g hårdost (max 17 %)
Tillbehör
isbergssallad
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2208 KJ / 528 kCal
Fett15 g
Salt6.28 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Kommentarer
bet var hjärt gott linnea
Linnéa
2024-05-12Jösses va gott och enkelt! Jag lade i en burk skivade champinjoner, samt av misstag så blev det 1/2 krm mer salt men det gjorde inget. Jag använde prästost och det blev kanon. Dock skulle jag rekommendera 25-50g mer så det inte blir slagsmål om kasslerbitar med ost på. Kasslerpaketen är på 600g så man bör kanske ha det i åtanke. Kajennpepparn gör det inte starkt utan tillför bara lite smak. Nu i efterhand så skulle man ha dragit några varv med svartpepparkvarnen. Jag använde 2 relativt stora vitlöksklyftor och för folk som inte har vampyrfobi så kanske det räcker med 2 relativt små. Som Sandy nedan påpekar så räcker det med 2 paprikor då 3 skulle knappt få plats om man klyftar dem. Fortfarande förvånad att något så enkelt kan vara så gott. Rekommenderas!
Lasse
2023-10-15Jättebra rätt att laga när man har brist på fantasi. Tog och blandade grädden med en liten skvätt mjölk. Blev jättebra. Mycket nöjd och gott blev det också.
Yvonne
2023-01-05