Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kasslergratäng med paprika

Kasslergratäng - en snabblagad, enkel rätt som är gudomligt god är allt vi önskar oss en vardagskväll. Kasslergratängen med paprika är matig, krämig och utmärkt att göra matlåda av.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  3. Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  4. Lägg paprikan i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
  5. Krydda grädden med pressad vitlök, salt och kajennpeppar. Häll grädden i formen. Riv osten och strö den över.
  6. Gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera gratängen med ris, strimlad isbergssallad och bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfritt: välj ett glutenfritt bröd om du inte tål gluten.
Gör laktosfritt: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkfritt: byt ut matlagningsgrädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Byt kasslern till kalkon eller kalkonkassler. Välj växtbaserad grädde. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Har du kokt ris över sen en tidigare middag är det gott att lägga den under paprikan och kasslern och hela middagen serveras då ur samma form. Det går även bra att använda fullkornsris. Gröna tipset: Byt ut kasslern mot röda bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 500 g kassler
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 50 g hårdost (max 17 %)
Tillbehör
  • isbergssallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2208 kJ / 528 kCal