Kasslergratäng med paprika

Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
35
Kasslergratäng med paprika

Kasslergratäng - en snabblagad, enkel rätt som är gudomligt god är allt vi önskar oss en vardagskväll. Kasslergratängen med paprika är matig, krämig och utmärkt att göra matlåda av.

Kasslergratäng med paprika

Ingredienser

4 portioner
3 dl  långkornigt ris eller kokt potatis
500 g  kassler
3   paprikor (gärna i olika färger)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2   vitlöksklyftor
1/2 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar
50 g  hårdost (max 17 %)

Tillbehör

isbergssallad
bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfritt: välj ett glutenfritt bröd om du inte tål gluten.
Gör laktosfritt: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkfritt: byt ut matlagningsgrädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Byt kasslern till kalkon eller kalkonkassler. Välj växtbaserad grädde. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Har du kokt ris över sen en tidigare middag är det gott att lägga den under paprikan och kasslern och hela middagen serveras då ur samma form. Det går även bra att använda fullkornsris. Gröna tipset: Byt ut kasslern mot röda bönor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

bet var hjärt gott linnea

Linnéa

2024-05-12

Jösses va gott och enkelt! Jag lade i en burk skivade champinjoner, samt av misstag så blev det 1/2 krm mer salt men det gjorde inget. Jag använde prästost och det blev kanon. Dock skulle jag rekommendera 25-50g mer så det inte blir slagsmål om kasslerbitar med ost på. Kasslerpaketen är på 600g så man bör kanske ha det i åtanke. Kajennpepparn gör det inte starkt utan tillför bara lite smak. Nu i efterhand så skulle man ha dragit några varv med svartpepparkvarnen. Jag använde 2 relativt stora vitlöksklyftor och för folk som inte har vampyrfobi så kanske det räcker med 2 relativt små. Som Sandy nedan påpekar så räcker det med 2 paprikor då 3 skulle knappt få plats om man klyftar dem. Fortfarande förvånad att något så enkelt kan vara så gott. Rekommenderas!

Lasse

2023-10-15

Jättebra rätt att laga när man har brist på fantasi. Tog och blandade grädden med en liten skvätt mjölk. Blev jättebra. Mycket nöjd och gott blev det också.

Yvonne

2023-01-05

Näringsvärde per portion

Energi2208 KJ / 528 kCal
Fett15 g
Salt6.28 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgratäng med färstäcke
Betyg 3.5 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler- och tomatlåda
Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med broccoli och blomkål
Betyg 3.1 av 5.
91 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kasslergratäng med broccoli och gula morötter
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler- och blomkålsgratäng
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga