Kasslergratäng med paprika

Kasslergratäng - en snabblagad, enkel rätt som är gudomligt god är allt vi önskar oss en vardagskväll. Kasslergratängen med paprika är matig, krämig och utmärkt att göra matlåda av.

Ingredienser
4 portioner
4 port långkornigt ris eller kokt potatis
600 g kassler
2 paprikor (gärna i olika färger)
3 1/2 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 dl riven hårdost (max 17 %)
Tillbehör
isbergssallad
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2356 KJ / 564 kCal
Fett20 g
Salt7.6 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
bet var hjärt gott linnea
Linnéa
2024-05-12Jösses va gott och enkelt! Jag lade i en burk skivade champinjoner, samt av misstag så blev det 1/2 krm mer salt men det gjorde inget. Jag använde prästost och det blev kanon. Dock skulle jag rekommendera 25-50g mer så det inte blir slagsmål om kasslerbitar med ost på. Kasslerpaketen är på 600g så man bör kanske ha det i åtanke. Kajennpepparn gör det inte starkt utan tillför bara lite smak. Nu i efterhand så skulle man ha dragit några varv med svartpepparkvarnen. Jag använde 2 relativt stora vitlöksklyftor och för folk som inte har vampyrfobi så kanske det räcker med 2 relativt små. Som Sandy nedan påpekar så räcker det med 2 paprikor då 3 skulle knappt få plats om man klyftar dem. Fortfarande förvånad att något så enkelt kan vara så gott. Rekommenderas!
Lasse
2023-10-15Jättebra rätt att laga när man har brist på fantasi. Tog och blandade grädden med en liten skvätt mjölk. Blev jättebra. Mycket nöjd och gott blev det också.
Yvonne
2023-01-05