UNDER 45 MIN | Medel

Kasslergratäng med majs och tomatsås

Låt middagen laga sig själv ikväll. Kassler, pastasås, crème fraiche, majs och ost tillagas i ugnen, och du har massor av tid över att koka ris, och kanske till och med hinna med annat. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina majsen och låt den rinna av i en sil. 
  3. Skär kasslern i skivor.
  4. Lägg kasslern i en ugnsform och häll över pastasåsen och crème fraichen. Strö över majs och ost. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär salladen i strimlor.
  7. Servera kasslern med ris och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Smaksätt pastasåsen med något starkt, tex chilipulver eller chiliflakes.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g frysta majskorn
  • ca 600 g kassler
  • 390 g pastasås basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 påse riven ost (à 150 g)
  • 4 port ris
  • 1/2 cosmopolitansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3313 kJ / 792 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept