Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med broccoli och grönsaksris

Enkel vardagsrätt med kassler, grönsaker och ris som går hem i de flesta familjer.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg kasslern i en ugnssäker form och värm den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skala vitlöksklyftan och lägg den och fryst broccoli i en kastrull. Smula ner grönsaksbuljongtärningen och häll på vattnet. Låt koka under lock 5–7 minuter. Ta undan 1/3 broccoli till servering.
  5. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  6. Mixa resten av broccolin med kokvattnet och vitlöken. Använd stavmixer eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp. Blanda ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda broccolin och paprikan med riset.
  8. Servera kasslern med grönsaksriset och såsen.

För alla

Se noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 500 g skivad kassler
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g fryst broccoli
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1896 kJ / 453 kCal