Bräckt kassler med krämig potatisgratäng
Bräckt kassler med krämig potatisgratäng är en trevlig och lite festligare rätt som kan lagas till fest eller till vardag för att lyxa till det lite. Du serverar rätten med en fräsch sallad gjord på broccoli, morötter och spetskål.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g kassler
Potatisgratäng
1 kg mjölig potatis
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (delad på längden)
5 dl mjölk (helst 3 %)
150 g riven ost (gärna lagrad)
1 tsk salt
2 krm peppar
Broccolisallad
1 broccoli
2 morötter
1/2 spetskål
Dressing
2 msk olivolja
3/4 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 575 kCal
Fett20.5 g
Kolhydrater63.5 g
Protein28.5 g
Kommentarer
Körde med färdiglagad potatisgratäng och pressade 1 klyfta vitlök i den. Enkel, god och snabb middag.
Pär
2020-10-29Maten smakar bra men kryddning i gratängen kunde gärna vara kraftigare t.ex. extra muskot.Tidsåtgången är orealistisk. Att skala och dela 1 kg potatis, förkoka 10 min i mjölken och har i ugnen i 30 min och allt detta när rätten har en tillagringstid på under 45 min fungerar inte. Vi fick mycket att göra trots att jag hade förberedd gratängne tills den skulle in i ugnen:
Kristin
2011-10-31