Kasslergratäng

Betyg 4.1 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Kasslergratäng

Kasslergratäng - en snabblagad, enkel rätt som är gudomligt god är allt vi önskar oss en vardagskväll. Kasslergratängen med paprika är matig, krämig och utmärkt att göra matlåda av.

En gratängform med skivad kassler i en gräddig sås, gratinerad med ost.

Ingredienser

4 portioner
4 port långkornigt ris eller kokt potatis
600 g kassler
2 paprikor (gärna i olika färger)
3 1/2 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 dl riven hårdost (max 17 %)

Tillbehör

isbergssallad

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

35 st
  • Ja tycker det blev tunt och smaklöst tyvärr..ja adderade mer ost men minus poäng från mig.

    Catarina

  • bet var hjärt gott linnea

    Linnéa

  • Jösses va gott och enkelt! Jag lade i en burk skivade champinjoner, samt av misstag så blev det 1/2 krm mer salt men det gjorde inget. Jag använde prästost och det blev kanon. Dock skulle jag rekommendera 25-50g mer så det inte blir slagsmål om kasslerbitar med ost på. Kasslerpaketen är på 600g så man bör kanske ha det i åtanke. Kajennpepparn gör det inte starkt utan tillför bara lite smak. Nu i efterhand så skulle man ha dragit några varv med svartpepparkvarnen. Jag använde 2 relativt stora vitlöksklyftor och för folk som inte har vampyrfobi så kanske det räcker med 2 relativt små. Som Sandy nedan påpekar så räcker det med 2 paprikor då 3 skulle knappt få plats om man klyftar dem. Fortfarande förvånad att något så enkelt kan vara så gott. Rekommenderas!

    Lasse

  • Jättebra rätt att laga när man har brist på fantasi. Tog och blandade grädden med en liten skvätt mjölk. Blev jättebra. Mycket nöjd och gott blev det också.

    Yvonne

  • Perfekt vardagsrätt. 3 paprikor lite väl mycket. räcker absolut med 2 mindre (eller 1 stor). Dubblade såsen, blir lite lite annars enligt vår smak som älskar sås :-)

    Sandy

  • Det var verkligen jättegott

    Pia

  • Mycket gott och enkelt. Tog fet grädde och ost. Hade quinoamix till.

    Bibbi

  • Det va jättegott, jag la till rivet skal från en lime och några droppar av limen. Sen en matsked med siracha.

    Thorbjörn

  • Det va jättegott, jag la till rivet skal från en lime och några droppar av limen. Sen en matsked med siracha.

    Thorbjörn

  • Lite redning i så blir den mer krämig!

    Ulf

Näringsvärde per portion

Energi2356 KJ / 564 kCal
Fett20 g
Salt7.6 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kassler i ugn med pressad potatis
    Betyg 3.7 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kasslergratäng med ris och banan
    Betyg 4.2 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel kasslergratäng
    Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ostgratinerad kassler och tomatsallad
    Betyg 4 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kasslergratäng med majs och tomatsås
    Betyg 4 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad