Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Gratinerad kassler i ugn med tagliatelle

Gratinerad kassler är en omtyckt och välsmakande måltid. Crème fraiche smaksatt med schalottenlök breds över skivad kassler och toppas med riven ost innan den ställs in i ugnen. Enkelt och gott som passar hela familjen. Servera med tagliatelle och en fräsch blomkålssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kasslern i skivor. Lägg dem lite omlott i en ugnssäker form. Bred över crème fraiche och strö över ost. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär blomkålen i tunna skivor. Skär salladen i bitar och blanda med blomkål, olivolja, vinäger och krydda med peppar.
  5. Servera kasslern med pasta och blomkålsallad.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Skär blomkålen i buketter och koka tillsammans med pastan i 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kassler
  • 2 dl crème fraiche (gärna senap, vitt vin och schalottenlök)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 4 port tagliatelle
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2544 kJ / 608 kCal