Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kassler- och tomatlåda med pesto

Sväng ihop en enkel och smakrik kassler- och tomatlåda med pesto, en rätt som mättar många magar. Skivade tomater och kassler varvas i en ugnssäker form innan crème fraiche-blandningen, chilisåsen, peston och osten hälls över och avslutas i ugnen. Som tillbehör finns koks potatis och knaprig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Skiva tomaterna och kasslern. Varva det i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop crème fraiche och chilisås och häll över kasslern. Skeda över peston och strö över osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  6. Skär isbergssalladen i bitar.
  7. Servera med kokt potatis och isbergssallad.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i peston, kan innehålla mjölkprotein. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 tomater
  • ca 550 g kassler
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl pesto
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2200 kJ / 527 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer