Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
5
Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Renytterfilé kryddad med chili är överraskande gott. Servera filén med ugnsrostade rödbetor och en krämig röra på chevre. Toppa med en sötsyrlig balsamico gjord på blåbär.

Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Ingredienser

4 portioner
500 g renytterfilé eller hjortytterfilé
2 msk olivolja
1 tsk anchochilipulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl balsamvinäger
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl blåbärssylt
250 g getost
3/4 dl mjölk (3%)
500 g kokta skalade rödbetor
färska örter till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, och lätt att förbereda

Carola

2023-10-24

Jättegott! Mängden blåbärsbalsamico och getostkräm är väl tilltagen.

Klas

2023-01-02

Årets nyårsmiddag. Bland det godaste vi ätit! Och lättlagat. Kommer definitivt laga detta igen! Blåbärsbalsamicon gjorde vi i förväg och rödbetorna köpte vi förkokta. Bara att värma på.

Annika

2021-12-31

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Rentartar med riven svamp och brynt sojasmör
Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff i rökig vinmarinad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Anchochilirub
Betyg 1.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rövartårta med glass och blåbärssylt
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga