Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

10
3
Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Renytterfilé kryddad med chili är överraskande gott. Servera filén med ugnsrostade rödbetor och en krämig röra på chevre. Toppa med en sötsyrlig balsamico gjord på blåbär.

Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Ingredienser

4 portioner
500 g renytterfilé eller hjortytterfilé
2 msk olivolja
1 tsk anchochilipulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl balsamvinäger
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl blåbärssylt
250 g getost
3/4 dl mjölk (3%)
500 g kokta skalade rödbetor
färska örter till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Annika

2021-12-31

Årets nyårsmiddag. Bland det godaste vi ätit! Och lättlagat. Kommer definitivt laga detta igen! Blåbärsbalsamicon gjorde vi i förväg och rödbetorna köpte vi förkokta. Bara att värma på.

Ann-sofi

2021-12-30

Hur mycket av rätten kan man göra dagen innan

Mona

2021-10-08

Denna rätt blev mycket uppskattad. Lite snålt tilltagen när ungdomar deltog. Jag tillförde ugnsrostad klyftpotatis. Jag hade frysta blåbär som jag kokte länge med socker och balsamvinäger, det blev gott. Min födelsedag firades med en fantastisk höstmiddag!