Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor

Renytterfilé kryddad med chili är överraskande gott. Servera filén med ugnsrostade rödbetor och en krämig röra på chevre. Toppa med en sötsyrlig balsamico gjord på blåbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här:

  1. Putsa köttet noggrant. Skär i fyra lika stora bitar (för 4 portioner). Lägg i en ugnsfast form och pensla med hälften av oljan.
  2. Blanda chilipeppar med hälften av saltet och svartpeppar i en skål. Gnid in köttet runt om med kryddorna. Låt vila ca 20 minuter i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 125°C.
  4. Blåbärsbalsamico: Koka upp balsamvinäger och strösocker. Låt koka på svag värme 20-25 minuter tills hälften av vätskan återstår. Rör då och då. Låt svalna. Blanda med blåbärssylten.
  5. Chevrekräm: Mixa ost och mjölk krämigt med en stavmixer.
  6. Bryn köttet runt om. Lägg i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 25 minuter (innertemperatur 58°C). Låt köttet vila ca 10 minuter före servering.
  7. Höj ugnstemperaturen till 225°C. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsform. Blanda med resten av oljan och hälften av saltet. 
  8. Sätt in i mitten av ugnen 15-20 minuter.  
  9. Skär köttet i skivor. Servera med rödbetor, chevrekräm och blåbärsbalsamico. Garnera gärna med färska örter.  

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g renytterfilé eller hjortytterfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl blåbärssylt
  • 250 g getost
  • 3/4 dl mjölk (3%)
  • 500 g kokta skalade rödbetor
  • färska örter till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?