Renytterfilé med chili, chevrekräm och betor
Renytterfilé kryddad med chili är överraskande gott. Servera filén med ugnsrostade rödbetor och en krämig röra på chevre. Toppa med en sötsyrlig balsamico gjord på blåbär.
Ingredienser
4 portioner
500 g renytterfilé eller hjortytterfilé
2 msk olivolja
1 tsk anchochilipulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl balsamvinäger
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl blåbärssylt
250 g getost
3/4 dl mjölk (3%)
500 g kokta skalade rödbetor
färska örter till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott, och lätt att förbereda
Carola
2023-10-24Jättegott! Mängden blåbärsbalsamico och getostkräm är väl tilltagen.
Klas
2023-01-02Årets nyårsmiddag. Bland det godaste vi ätit! Och lättlagat. Kommer definitivt laga detta igen! Blåbärsbalsamicon gjorde vi i förväg och rödbetorna köpte vi förkokta. Bara att värma på.
Annika
2021-12-31