Renytterfilé kryddad med chili är överraskande gott. Servera filén med ugnsrostade rödbetor och en krämig röra på chevre. Toppa med en sötsyrlig balsamico gjord på blåbär.
Ingredienser
4 portioner
500 g renytterfilé eller hjortytterfilé
2 msk olivolja
1 tsk anchochilipulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl balsamvinäger
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl blåbärssylt
250 g getost
3/4 dl mjölk (3%)
500 g kokta skalade rödbetor
färska örter till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.6 av 5.
1111 personer har röstat
4 st
Kommentarer
Jättegott! Mängden blåbärsbalsamico och getostkräm är väl tilltagen.
Klas
2023-01-02
Årets nyårsmiddag. Bland det godaste vi ätit! Och lättlagat. Kommer definitivt laga detta igen! Blåbärsbalsamicon gjorde vi i förväg och rödbetorna köpte vi förkokta. Bara att värma på.
Kommentarer
Jättegott! Mängden blåbärsbalsamico och getostkräm är väl tilltagen.
Klas
2023-01-02Årets nyårsmiddag. Bland det godaste vi ätit! Och lättlagat. Kommer definitivt laga detta igen! Blåbärsbalsamicon gjorde vi i förväg och rödbetorna köpte vi förkokta. Bara att värma på.
Annika
2021-12-31Hur mycket av rätten kan man göra dagen innan
Ann-sofi
2021-12-30