Kassler med paprikasås och ärter
Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås, ärtor och kokt potatis. Enkelt, gott och snabblagat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 2 tsk fond)
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
500 g skivad vinmarinerad kassler
1 förp frysta sugarsnaps (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2128 KJ / 510 kCal
Fett19 g
Kolhydrater47.4 g
Protein33.7 g
Kommentarer
Pimpa gärna såsen med Piri-Piri
Michael
2021-10-11Såsen är supergod och allt passar så bra ihop!
Stefan
2012-04-11Paprikasåsen var underbart god. Jag hade i även en inlagd grillad paprika.
Erna
2012-03-23