Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kassler med paprikasås och ärter

Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås, ärtor och kokt potatis. Enkelt, gott och snabblagat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med eller utan skal.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs grönsakerna i hälften av oljan. Tillsätt buljong, vatten och matlagningsgrädde. Koka sakta ca 10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer. Koka upp, red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Bräck kasslerskivorna i resterande olja. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kassler med paprikasås, ärter och kokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1/2 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 2 tsk fond)
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 500 g skivad vinmarinerad kassler
  • 1 förp frysta sugarsnaps (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2128 kJ / 510 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer