Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bön- och olivgryta med brynt kassler

En värmande gryta med bönor och oliver serverar du här tillsammans med brynt kassler. Grytan och kasslern kryddar du med vitlök och persilja som ger fina smaker till både fläsk och bönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och pressa vitlöksklyftor. Blanda dessa med fryst hackad persilja, oliver och olivolja i en bunke. Skär kassler i cm-tjocka skivor. Lägg kasslerskivorna i bunken och blanda runt.
  2. Skala och hacka gul lök. Skär tomater i klyftor. Fräs lök och tomat i en gryta/kastrull i olivolja ca 3 minuter. Smula ner hönsbuljongtärning och fräs ytterligare ca 1 minut.
  3. Häll av och skölj vita bönor eller hemkokta bönor. Vänd försiktigt ner dem i tomat- och lökblandningen. Krydda med salt och svartpeppar. Ta upp kasslerskivorna och lägg åt sidan. Tillsätt oliv- och vitlöksblandningen i grytan. Rör om och låt allt bli varmt.
  4. Bryn kasslerskivorna i en het stekpanna och servera dem med grytan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein, gluten och ägg

Tips

Koka gärna en stor sats bönor, de går bra att frysa in. Eller använd bönor på burk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl fryst hackad persilja
  • ca 3/4 dl oliver
  • 1 1/2 msk olivolja + till stekning
  • 500 g kassler
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g) eller hemkokta bönor (2 burkar bönor motsvarar 6 dl hemkokta bönor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?