Bön- och olivgryta med brynt kassler

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0
Bön- och olivgryta med brynt kassler

En värmande gryta med bönor och oliver serverar du här tillsammans med brynt kassler. Grytan och kasslern kryddar du med vitlök och persilja som ger fina smaker till både fläsk och bönor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Bön- och olivgryta med brynt kassler

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  fryst hackad persilja
ca 3/4 dl  oliver
1 1/2 msk  olivolja + till stekning
500 g  kassler
1   gul lök
4   tomater
1   hönsbuljongtärning
2   burkar stora vita bönor (à 400 g) eller hemkokta bönor (2 burkar bönor motsvarar 6 dl hemkokta bönor
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein, gluten och ägg

Gör så här

Tips

Koka gärna en stor sats bönor, de går bra att frysa in. Eller använd bönor på burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kejsargryta med kassler
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med selleri och olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad kassler med bönsallad
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matig kasslergryta med ris
Betyg 2.7 av 5.
251 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergryta med paprika
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med paprikasås och ärter
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga