Kasslergratäng med mango och ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kasslergratäng med mango och ingefära

Utmärkt kasslergratäng med mango och ingefära. Angenäma smaker av salt och lite sött ger rätten sin alldeles egna smak. Servera med pressad potatis och en grön sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Skär kassler i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Skala, halvera och skär rödlök i tunna skivor. Sprid ut löken och fryst tärnad mango över kasslern. Krydda med svartpeppar.
  4. Blanda matlagningsgrädde, svensk senap, finriven färsk ingefära i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern.
  5. Strö på riven ost och gratinera 10–15 minuter i ugnen.
  6. Häll av och pressa potatisen. Servera kasslern med potatis och blandad sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt  grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 400 g kassler
  • 1 rödlök
  • 250 g fryst mango
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
  • 1 påse blandad sallad (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan