Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad kassler i ugn med mos

Här bjuds en enkel kasslerrätt full av härliga smaker: senap, vitt vin och schalottenlök, allt samlat i en crème fraichesås. Skivad kassler täcks med såsen, toppas med riven ost och görs klar i ugn medan potatis och blomkål kokar klart.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär kasslern i skivor. Lägg dem i en ugnssäker form lite omlott. Bred över crème fraichen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Skär blomkålen i buketter och koka dem i saltat vatten.
  5. Häll av potatisen och mosa den grovt. Värm mjölken, vispa ner den och matfett. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär romansalladen i bitar.
  7. Servera kasslern med potatismos, sallad och blomkål.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och smaksätt med senap, vin och lök. Använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • ca 500 g kassler
  • 2 dl crème fraiche (senap/vitt vin/schalottenlök)
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 blomkål
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 599 kCal