Gratinerad kassler i ugn med mos
Här bjuds en enkel kasslerrätt. Kasslern gratineras med crème fraich och senap och toppas med riven ost. Under tiden gratängen är i ugnen vispas potatismos och blomkålen kokas. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 500 g kassler
2 dl crème fraiche
1 tsk senap
1 1/2 dl riven ost
1/2 blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2501 KJ / 599 kCal
Fett28.2 g
Kolhydrater44.9 g
Protein37.8 g
Kommentarer
Gott och enkelt! Istället för att koka blomkålen så stekte jag den i lite olja med salt och peppar. Mums!
Sofia
2023-11-08I ingressen står det om vitt vin men nämns sen inte i receptet.?
Lena
2021-06-03Hej Lena! Oj, oj vi har missat att uppdatera ingressen, nu har vi ändrat den. Receptet har uppdaterats pga. att den färdiga crème fraichen med vitt vin och schalottenlök har utgått ur sortiment. Men det är minst lika smarrigt med senap. Hoppas du gillar receptet. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-06-04Har gjort detta recept förut, var jättebra, men nu hittar jag inte den crème fraichen längre. Kan man använda någon annan?
Carola
2020-04-16Hej Carola! Ursäkta sent svar. Vi har uppdaterat receptet med att man ska välja vanlig crème fraiche och tillsätta senap. Tack för att du uppmärksammade det för oss och att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-20