Kassler med kapris och citronkräm

18
1
Kassler med kapris och citronkräm

En enkel och smaskig vardagsrätt där smakrik kassler får sällskap av en svalkande kapris- och citronkräm. Den crème fraiche-baserade såsen påminner om en tartarsås och fungerar perfekt för att balansera upp sältan i köttet. Servera alltsammans med ris och toppa med sockerärtor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Kassler med kapris och citronkräm

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris

Citronkräm

1
citron
2 msk
kapris
2 dl
crème fraiche
1 tsk
dragon
-
peppar

Kassler

ca 500 g
kassler
1 msk
smör eller margarin

Grönsaker

150 g
sockerärtor
1/2
isbergssallad

För alla

Rätten är fri från gluten  och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Caroline

2016-09-27

Tog utan kapris. Vi äter inte ris efter arsenik larmet, här är det bara eko matvete. 3 stjärnor!

Näringsvärde per portion

Energi 2657 KJ / 563 kCal
Fett 23 g
Salt 5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept