Kassler med kapris och citronkräm
En enkel och smaskig vardagsrätt där smakrik kassler får sällskap av en svalkande kapris- och citronkräm. Den crème fraiche-baserade såsen påminner om en tartarsås och fungerar perfekt för att balansera upp sältan i köttet. Servera alltsammans med ris och toppa med sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Citronkräm
1 citron
2 msk kapris
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
peppar
Kassler
ca 500 g kassler
1 msk smör eller margarin
Grönsaker
150 g sockerärtor
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 563 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Kommentarer
Väldigt enkelt och lättlagat en väldigt fräsch maträtt var orden från min man. Hela familjen tyckte om den och att den går så snabbt att få fram på bordet.
Rebecka
2022-04-07Tog utan kapris. Vi äter inte ris efter arsenik larmet, här är det bara eko matvete. 3 stjärnor!
Caroline
2016-09-27