Kassler med kapris och citronkräm

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
2
Kassler med kapris och citronkräm

En enkel och smaskig vardagsrätt där smakrik kassler får sällskap av en svalkande kapris- och citronkräm. Den crème fraiche-baserade såsen påminner om en tartarsås och fungerar perfekt för att balansera upp sältan i köttet. Servera alltsammans med ris och toppa med sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Kassler med kapris och citronkräm

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris

Citronkräm

1 citron
2 msk kapris
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
peppar

Kassler

ca 500 g kassler
1 msk smör eller margarin

Grönsaker

150 g sockerärtor
1/2 isbergssallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt enkelt och lättlagat en väldigt fräsch maträtt var orden från min man. Hela familjen tyckte om den och att den går så snabbt att få fram på bordet.

Rebecka

2022-04-07

Tog utan kapris. Vi äter inte ris efter arsenik larmet, här är det bara eko matvete. 3 stjärnor!

Caroline

2016-09-27

Näringsvärde per portion

Energi2657 KJ / 563 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Gratinerad kassler i ugn med tagliatelle
Betyg 3.2 av 5.
253 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler- och tomatlåda
Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med citronrasp
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler- och tomatlåda med pesto
Betyg 3.3 av 5.
194 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kasslergryta med crème fraiche och paprika
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga