Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med kapris och citronkräm

En enkel och smaskig vardagsrätt där smakrik kassler får sällskap av en svalkande kapris- och citronkräm. Den crème fraiche-baserade såsen påminner om en tartarsås och fungerar perfekt för att balansera upp sältan i köttet. Servera alltsammans med ris och toppa med sockerärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Citronkräm: Riv det yttersta skalet av halva citronen. Hacka kaprisen. Blanda citronskal och kapris med crème fraiche och dragon. Smaka av med peppar och ev. salt.
  3. Kassler: Skär kasslern i skivor. Stek dem i matfettet i en stekpanna. 
  4. Grönsaker: Strimla sockerärtorna och skär salladen i bitar. 
  5. Servera kasslern med ris, sockerärtor, sallad och citronkräm.

För alla

Rätten är fri från gluten  och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 port ris
Citronkräm
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dragon
  • peppar
Kassler
  • ca 500 g kassler
  • 1 msk smör eller margarin
Grönsaker
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2657 kJ / 563 kCal