Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med citronrasp

Kassler med citronrasp är en god vardagsmiddag, som du tillagar snabbt och enkelt. Den goda kasslern får en härlig smak av citron, vitlök och persilja. Servera potatiskroketter till kasslern med citronrasp.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citron väl. Skär av det yttersta skalet eller rivmed rasp. Skär skalet i tunna strimlor. Blanda med hackad persilja och finhackade vitlöksklyftor. Skär kasslern i ca 1 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Pensla med lite olja och grilla i 2-3 minuter per sida. Lägg på en sked citronrasp på varje köttskiva. Servera med frysta potatiskroketter som snabbt steks i lite olja i stekpanna. En blandad sallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • skalet av 1 citron
  • 1 knippa hackad persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 450 g kassler
  • lite olja
  • 1 förpackning frysta potatiskroketter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?