Gratinerad kassler med paprika och mos

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Gratinerad kassler med paprika och mos

En gratinerad kassler som sköter sig själv i ugnen serveras här med rödlök, paprika och riven ost. Moset gör du på både potatis och blomkål för en extra twist. Servera tillsammans med smakrika körsbärstomater och vardagsmiddagen är färdig!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018

Gratinerad kassler med paprika och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  potatis
ca 400 g  blomkål (400 g motsvarar ca 1/2 huvud)
2 dl  mjölk
salt
peppar

Kassler

ca 600 g  kassler
1   rödlök
1   röd paprika
1 dl  riven ost

Till servering

250 g  körsbärstomater

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1898 KJ / 454 kCal
Fett7 g
Salt7 g
Kolhydrater49 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Kassler med currystekt blomkål och gräslöksyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräckt kassler med currystekt blomkål
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta ”tortiglioni” med ost- och skinksås
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kassler i ugn med mos
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad kassler i ugn med tagliatelle
Betyg 3.2 av 5.
252 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler- och blomkålsgratäng
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga