Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad kassler med paprika och mos

En gratinerad kassler som sköter sig själv i ugnen serveras här med rödlök, paprika och riven ost. Moset gör du på både potatis och blomkål för en extra twist. Servera tillsammans med smakrika körsbärstomater och vardagsmiddagen är färdig!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar, ansa och skär blomkålen i stora bitar. Koka allt mjukt i vatten i en kastrull.
  3. Kassler: Skiva kasslern och lägg i en ugnssäker form. Skala löken, skiva den och paprikan. Varva grönsaker och kassler. Strö osten över. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 15 minuter.
  4. Mos: Krossa potatis och blomkål med en visp. Värm mjölken och vispa ner den och smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera kasslern med mos och tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g potatis
  • ca 400 g blomkål (400 g motsvarar ca 1/2 huvud)
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
Kassler
  • ca 600 g kassler
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl riven ost
Till servering
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1898 kJ / 454 kCal