Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kassler i ugn med rödlök och tomat

(8)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Kassler i ugn med rödlök och tomat, en rätt som är enkel att laga och smakar fantastiskt gott. Kasslerskivor varvas med lök och tomat i en ugnsform. Mjölk kokas med timjan, peppar och créme fraiche som hälls över kasslern och steks färdigt i ugnen. Koka ris och förbered salladen som serveras som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2014
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • ca 600 g kassler
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm timjan
  • 2 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche senap/vin/lök
  • 4 port ris
Sallad
  • 1/2 blomkål
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala löken, skiva den, tomaterna och kasslern.
  3. Varva kassler, lök och tomat i en ugnssäker form.
  4. Koka upp mjölk med timjan, peppar och crème fraiche och häll i formen.
  5. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  7. Sallad: Skiva blomkålen tunt och ringla över vinäger och olja, krydda med salt och peppar. Vänd ner mangoldskotten.
  8. Servera kasslern med ris och blomkålssalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut den smaksatta crème fraichen mot naturell laktosfri och krydda med senap, vin, lök och dragon.

Tips

Salta inte på kasslern eftersom den är rätt salt i sig själv.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2445 kJ / 584 kCal
Läs mer om näringsvärden