Kassler i ugn med rödlök och tomat, en rätt som är enkel att laga och smakar fantastiskt gott. Kasslerskivor varvas med lök och tomat i en ugnsform. Mjölk kokas med timjan, peppar och créme fraiche som hälls över kasslern och steks färdigt i ugnen. Koka ris och förbered salladen som serveras som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Rätten är fri från gluten och ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut den smaksatta crème fraichen mot naturell laktosfri och krydda med senap, vin, lök och dragon.
Våga mera grönsaker! Skivad kålrot mellan varje kasslerskiva ger en hälsosammare rätt, som dessutom är bättre för miljön då rätten räcker till flera.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag la till annans blev super gött
Emma
2022-06-14Vad innebär ”2 dl crème fraiche senap/vin/lök”? Ska allt vara med? Hur mycket av varje ingrediens?
Johan
2021-11-07Utmärkt. La till ett par lager färsk bladspenat. Enkel rätt som uppskattades av hela familjen. Kokt potatis fungerade bra och kanske ännu bättre tll den tunna men smakrika såsen där jag också la i en rejäl klick senap.
Magnus
2021-10-31