Kassler i ugn med potatismos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Kassler i ugn med potatismos

Den härligt salta kasslern lagas i ugnen tillsammans med lök, tomat och ost. Under tiden kokas potatisen som ska bli ett ljuvligt fluffigt mos. Riktigt goda smaker ihop!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala löken, skiva den, kasslern och tomaterna. Smörj en form med hälften av matfettet.
  4. Varva kasslern med tomater och lök. Strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Värm mjölken. Pressa potatisen och vispa ner mjölken och resten av matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kasslern med potatismos.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller byt ut mot mjölkfritt alternativ. Byt mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 rödlök
  • ca 550 g kassler
  • 2 tomater
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1965 kJ / 469 kCal