Kassler med tomat och pepparrot
Kassler med tomat och pepparrot är en riktigt matig och mumsig kasslerlåda, som är mycket enkel att tillaga då den sköter sig själv i ugnen medan potatisen kokar på spisen. Kasslern är mör och får sin fina smak av tomat, ost, pepparrot, paprika, chili och purjolök. Smaskens!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 purjolök
1 msk olja
salt
peppar
2 tomater
ca 500 g skivad kassler
2 dl lätt crème fraiche paprika och chili
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 dl riven ost (gärna 11 %)
2 msk färskriven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2043 KJ / 488 kCal
Fett15.3 g
Kolhydrater47.2 g
Protein36.6 g
Kommentarer
Smakade ganska bra, som tidigare kommentarer så är pepparroten viktig och lyfter rätten rejält !
Emelie
2021-09-12Supergod! Kommer definitivt göras igen! Pepparots gjorde allt!
Maria
2018-12-07En verklig överraskning! Pepparroten höjde rätten till betyg 5 av 5! Serverade dock pepparroten och färsk purjolök separat eftersom tonåringen inte älskar denna krydda. Detta kommer vi att ha till gäster nästa gång med ris eller pressad potatis. Jag gjorde min egen blandning med paprika, tomatpuré, chiliflakes och pressad citron salt och peppar som blev perfekt. Hade en slatt grädde som jag kompletterade mjölken med.
Helena
2014-12-04