Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med tomat och pepparrot

Kassler med tomat och pepparrot är en riktigt matig och mumsig kasslerlåda, som är mycket enkel att tillaga då den sköter sig själv i ugnen medan potatisen kokar på spisen. Kasslern är mör och får sin fina smak av tomat, ost, pepparrot, paprika, chili och purjolök. Smaskens!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Ansa och skiva purjolöken (spara lite till garnering) och fräs den i olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Skiva tomaterna. Lägg purjolöken i en ugnssäker form med kasslern och tomaterna ovanpå.
  5. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, bred det på kasslern. Strö över osten.
  6. Gratinera mitt i ugnen 20–25 minuter tills den har fått fin färg.
  7. Blanda pepparrot och purjostrimlor. Strö det på kasslern.
  8. Servera med kokt potatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot ris-, havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • ca 500 g skivad kassler
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 dl riven ost (gärna 11 %)
  • 2 msk färskriven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2043 kJ / 488 kCal