Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassleromelett med lök och tomat

En matig och utsökt omelett som tillagas i ugn med kassler, persilja och körsbärstomater. Rör ihop ingredienserna och låt sedan kassleromeletten sköta sig själv i ugnen. Passar perfekt som brunch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär löken i klyftor och kasslern i tärningar. Lägg det i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, persilja, salt och peppar. Häll blandningen i formen. Lägg i tomaterna. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills omeletten har stelnat. 
  4. Skala och riv morötterna.
  5. Servera omeletten med morötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kasslern. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 500 g pastramikryddad kassler
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 morötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2013 kJ / 481 kCal
Läs mer om näringsvärden