Kassler i fruktig sås med paprikasallad
Att en salt kassler passar ihop med en fruktig sås är sen gammalt! Här har vi tagit hjälp av en chunky salsa med smak av mango och ananas. Den blandas med grädden över den stekta kasslern i pannan, och äts tillsammans med ett fluffigt ris och en paprikasallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/3 purjolök (à ca 300 g)
1 lime
1 msk olivolja
2 röda paprikor
peppar
600 g kassler
1 msk olja
3 1/2 dl matlagningsgrädde
220 g chunky salsa (mango och ananas)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 631 kCal
Fett24 g
Salt7 g
Kolhydrater64 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God gräddig salsa kassler med fluffigt basmati ris är skönt ihop det är en god blandning och med en färsk sallad så är det ännu godare på smak men med en syrlig paprika sallad så kan det för många människor bli en sur smaksupplevelse.
June
2021-09-24