Kassler i fruktig sås med paprikasallad

7
1
Kassler i fruktig sås med paprikasallad

Att en salt kassler passar ihop med en fruktig sås är sen gammalt! Här har vi tagit hjälp av en chunky salsa med smak av mango och ananas. Den blandas med grädden över den stekta kasslern i pannan, och äts tillsammans med ett fluffigt ris och en paprikasallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Kassler i fruktig sås med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/3 purjolök (à ca 300 g)
1 lime
1 msk olivolja
2 röda paprikor
peppar
600 g kassler
1 msk olja
3 1/2 dl matlagningsgrädde
220 g chunky salsa (mango och ananas)

För alla

Kontrollera noga innehållet i salsan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Den persilja som blir över från recept a funkar utmärkt att hacka och vända ner i salladen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

June

2021-09-24

God gräddig salsa kassler med fluffigt basmati ris är skönt ihop det är en god blandning och med en färsk sallad så är det ännu godare på smak men med en syrlig paprika sallad så kan det för många människor bli en sur smaksupplevelse.

Näringsvärde per portion

Energi 2638 KJ / 631 kCal
Fett 24 g
Salt 7 g
Kolhydrater 64 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept