Kassler Hawaii
På 70-talet var ananasringar på burk en riktig storsäljare, kanske tack vare denna rätt? Både curry och ananas är perfekta smakkompisar till den salta kasslern. Göm allt det goda under ett lager vispad grädde med chilisås och njut av en nostalgimiddag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 röd paprika
1 burk ananasskivor (à 220 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 msk curry
ca 500 g kassler eller kalkonkassler
Sås
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
4 port ris eller kokt potatis
Sallad
1 röd paprika
1 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3083 KJ / 737 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater66 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott. Tog 3 dl grädde och 1/2 dl Thai Sweet Chili. Blev lagom med sås. Gott!
Annika
2024-10-20Ett väldigt enkelt och fantastiskt gott recept. Skönt när det sköter sig själv i ugnen också! Vi tillsatte mer ananas och då blev det perfekt!
Amanda
2024-01-10Riktigt gott gjorde mer sås än vad där stod i receptet lär bli en favorit
Anette
2023-11-10