Kassler hawaii | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler hawaii

På 70-talet var ananasringar på burk en riktig storsäljare, kanske tack vare denna rätt? Både curry och ananas är perfekta smakkompisar till den salta kasslern. Göm allt det goda under ett lager vispad grädde med chilisås, toppa med riven ost och njut av en gratinerad nostalgimiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Häll av ananasen.
  4. Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  5. Skär kasslern i skivor. Varva kassler och ananas på grönsakerna.
  6. Sås: Vispa grädden och blanda den med chilisås.
  7. Bred såsen över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  8. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  9. Sallad: Skiva paprikan i ringar och plocka salladen.
  10. Servera kasslern med ris och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk ananasskivor (à 576 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk curry
  • ca 500 g kassler
Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl riven ost
  • 4 port ris
Sallad
  • 1 röd paprika
  • 1 kruksallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3015 kJ / 721 kCal