Landgång

En landgång är helt enkelt en avlång smörgås toppad med massor av godsaker. På 60-talet sparade man inte på ingredienserna utan dekorerade med alltifrån skinka till lax och syltlök. Servera landgången som förrätt eller varför inte en läcker lunch?

Ingredienser
4 portioner
4 landgångsbröd
Majonnäs
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
2 dl majonnäs
Förslag på pålägg
1 kruksallad
1/2 röd paprika
120 g rökt skinka
8 oliver
120 g rökt renstek eller rostbiff
8 cornichons
8 syltlökar
1/2 dl rostad lök
120 g salami
4 körsbärstomater
12 skivor ost
12 vindruvor
2 färska fikon
100 g brieost
4 skivor rökt lax
dill
1/2 citron
8 gurkskivor
2 kokta ägg
100 g skagenröra
2 msk stenbitsrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är inte en landgång utan en långmacka! En landgång är ett "litet" smörgåsbord där ingredienserna ska placeras på samma vis, enligt min farmors recepts som var kock/kallskänka på turbåtarna under 1940-1970-talet. Placera innerhållet enligt följande från vänster till höger: 1. Fisk i form av sill eller räkor, potatis, ägg, majonäs, dill, 2. Köttbullar/rödbetssallad, 3. Kött (kanske rostbiff/skinka), potatissallad, 4. Ost/marmelad/vindruva, dekorera med tomat/gurka etc. mvh Anne i Sörmlands Hjärta
Anne
2025-03-05Säljer ni inte färdiga landgångar?
Kari
2021-11-19Ni har trevliga recept för langångar, men ni säljer inte landgångsbröd... Varför?
Kerstin
2021-07-02