Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Landgång

En landgång är helt enkelt en avlång smörgås toppad med massor av godsaker. På 60-talet sparade man inte på ingredienserna utan dekorerade med alltifrån skinka till lax och syltlök. Servera landgången som förrätt eller varför inte en läcker lunch?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka gräslök och persilja och blanda med majonnäsen.
  2. Bred majonnäsen med örterna på bröden och toppa med resten av valfria pålägg.

För alla

Läs noga innehållet på majonnäsen och skagenröran.
Gör glutenfri: välj glutenfritt landgångsbröd och välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj lagrad hårdost och uteslut brieosten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och uteslut äggen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 landgångsbröd
Majonnäs
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl majonnäs
Förslag på pålägg
  • 1 kruksallad
  • 1/2 röd paprika
  • 120 g rökt skinka
  • 8 oliver
  • 120 g rökt renstek eller rostbiff
  • 8 cornichons
  • 8 syltlökar
  • 1/2 dl rostad lök
  • 120 g salami
  • 4 körsbärstomater
  • 12 skivor ost
  • 12 vindruvor
  • 2 färska fikon
  • 100 g brieost
  • 4 skivor rökt lax
  • dill
  • 1/2 citron
  • 8 gurkskivor
  • 2 kokta ägg
  • 100 g skagenröra
  • 2 msk stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer