Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp

Testa något nytt tillbehör till klassikern fläskkarré i form av kålrabbi som du karamelliserar, och slutligen vänder ner babyspenat. Ät tillsammans med en gräslökdsipp och potatis och du har en ny spännande rätt att testa.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Dipp

1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar

Karré

4 skivor benfri fläskkarré
1 tsk olja

Kålrabbi

1 kålrabbi (à 300 g)
1 rödlök
1 msk smör
2 tsk strösocker
65 g babyspenat

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2507 KJ / 600 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krämig pasta med fläskkarré
    Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt fläskkarré
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad