Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karré med chiliyoghurt

Du ger dina smaklökar en härlig upplevelse när du tillagar den här enkla och snabblagade rätten på karré med chiliyoghurt. De saftiga fläskkarréerna kryddas med salt och peppar, steks i lite olja och serveras med smakrik chiliyoghurt och ris blandat med frästa grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda yoghurten med sweet chili och smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  4. Fräs lök och paprika i hälften av oljan i en stor stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Salta och peppra kotletterna och stek dem i resten av oljan ca 5 minuter på varje sida.
  6. Blanda riset med grönsakerna.
  7. Servera karrén med riset och såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olja
  • 4 skivor fläskkarré
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 507 kCal